söndag 1 mars 2015

Gott och blandat

Sedan vi berättat för världen om Bubblan har vi kunnat börja förbereda lite mer inför den lilles ankomst. Är väl fortfarande bara i startgroparna med allting, men ändå. Var och tittade på barnvagnar idag till exempel. Fanns lite att välja på. Och då var vi bara i en affär. Jag hittade affärens klart snabbaste vagn, så det hela är väl nästan klart...

---

Brunch på IKEA kan verkligen rekommenderas. Finns alla dagar, men för oss är det en perfekt söndagsgrej. 39:- för frukost och lunch i ett.

---

Skid-VM i Falun är slut. Ska man jämföra sig med lillebror Norge så är väl inget skid-VM framgångsrikt. I Norge finns det typ fler skidåkare än vad det finns riskorn i Kina, medan det i Sverige är ungefär lika svårt att hitta en skidåkare som det är att hitta en bulgur i ett risfält (kan man säga "en bulgur"?), men det finns ändå saker som vi lyckas bättre med. Vi (och Petter Northug) är bäst när det gäller. Vi kan kika på lite statistik:

Antal medaljer i årets världscup i skidor: Norge 97, Sverige 11, Övriga världen 42

Antal medaljer i VM (=när det gäller): Norge 14, Sverige 9, Övriga välden 13

När det verkligen gäller så går alltså Norge från att ta 65% av medaljerna till att Bara plocka hem 39%. Vi kan alltså säga att Norge tog 60% av de medaljer de borde ta. Sverige å andra sidan gick från 7% till 25% och tog alltså över 350% av de medaljer vi borde ha tagit. 350% mot 39%. Vilka var det som lyckades bäst i VM sa vi? Någon kan hävda att det är för att Norge har så stor bredd att alla inte får vara med i VM, men kollar man vilka som tagit medalj för Norge i världscupen så är det ju samma lirare som är med i VM. Och så här tycker jag att det är varje stort mästerskap. Norge kanske är bättre på skidåkning, men vi är bättre på VM och OS, rest statistiskt.

Grattis Sverige till vårt bästa VM någonsin (om man räknar antal medaljer).

Grattis Norge, VM är slut - åter till världscupen.

---

Spelade årets första fotbollsmatch igår. Seger med 4-0 och jag orkade/höll hela matchen. Ändå är jag ledsen idag. Precis samma fäste under knät som förstörde halva förra säsongen har åter gett sig till känna. Efter 1 match. *En mängd svordomar* Så otroligt frustrerande att inte veta exakt vad som är fel, vad man ska göra, när man kan spela igen, om det går att spela utan att problemet hela tiden kommer tillbaka. *Ännu fler svordomar*

---

I melodifestivalen har vi nu fått höra alla bidrag. Jag tror Måns vinner det hela. Det vore väl helt ok. Har kanske ingen egen favorit direkt (får lyssna några gånger till och känna efter), men Kristin Amparo var väldigt elakt att inte skicka direkt till final förra veckan. I år har ju största fokuset kring melodifestivalen legat på tävlingen Melodimatchen. Jag har fortfarande en liten chans på priser från min 12:e-plats. Stampe ligger 27:a. Först i hela tävlingen är dock Mli. Imponerande. Gissar att hon börjat drömma försiktiga drömmar om resan till Wien nu, även om det fortfarande kan hända väldigt mycket.

---

Samsung hade stort släpp av sina nya flaggskepp Galax S6 och S6 edge idag. Spännande då det är nybygge igen och inte en uppgradering som S5an mera var. Stampe satt redo med live-länken från Barcelona. En del imponerande grejer lyckas de imponera med som vanligt. Väldigt oroväckande dock att de väljer att köra med inbyggt batteri och minneskort. Annars hade det varit helt givet att köpa en S6 som nästa telefon, nu får det allt bli en funderare.

---

Arsenal vann mot Everton idag.

God natt!

1 kommentar: