onsdag 11 januari 2017

Förskolepremiär

Idag började Pluttson (aka Frode) på förskolan. 8-10 gick han och jag var med hela tiden, men ändå.

Förskolan öppnade förra året, men avdelningen Pluttson går på öppnade idag. Så stället var nytt för alla och alla som började nu är födda samma år. 8 stycken 1-åringar kröp, rultade och sprang omkring där. Tanken är dock att det ska bli 20 barn och i åldrarna 1-3.

Under inskolningen är Pluttson i Grupp 1 med 5 barn (även om han även träffar de andra) som har begynnelsebokstäverna A, C, D och E. Funderar på att döpa om Pluttson till Baltazar.

På sina 2 första timmar på förskolan tror jag att Pluttson nästan han testa alla leksaker. Han byggde med klossar, ritade, spelade boll, lekte med dockor, lekte kök, körde bil, tittade på bilar osv.

På tal om att titta på bilar så var det 2 killar från grupp 2 som ganska direkt efter de kommit gick och ställde sig vid de låga fönstrena och tittade på bilarna som körde förbi. Pluttson (som då varit där en timme och blivit varm i kläderna) gick och ställde sig bredvid dem. De var nästan exakt lika långa och blonda, så det såg lite kul ut. Sedan vände sig Frode till de andra 2 och började berätta om bilarna (pekade och gjorde sitt brum-ljud blandat med pladder). De vände sig mot Pluttson och mot vägen och verkade vara intresserade av vad han hade att berätta.

Verkar vara riktigt härlig barngrupp. Det är 2 som inte kan gå och en tjej som blir väldigt arg, men Pluttson verkar okej med alla. När den hetlevrade tjejen blev arg för att hennes mamma inte lät henne ta leksaken som Pluttson lekte med smög han lite snyggt undan till den krypande tjejen (som han känner igen från öppna förskolan) istället. Lite senare byggde han dock torn med den första tjejen igen.

Pedagogerna verkar helt ok. Pluttson har umgåtts lite med alla fröknarna, men inte direkt valt någon favorit. Istället valde han ut några av de andra barnens mammor som han tog i handen och drog med till olika saker som han ville visa.

Imorgon och på fredag kör vi 8-10 igen. Sen får Stampe ta över.

Jag tror det kan bli bra det här.

Tack och adjö för idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar