torsdag 26 januari 2017

Lille sjukplutten

Idag har det varit synd om Pluttson. Han sov dåligt hela kvällen igår och hela natten (hostade sig vaken), men ändå hade han energi på morgonen trots dryga 38 grader i kroppen. Efter ett par timmars hoppande tog dock energin helt slut. I stort sett på eget initiativ gick han och lade sig vid 9:30. Sov 2 timmar. Var vaken men väldigt seg i 2 timmar. Sov 2 timmar till. Vaknade och var helt skakis. Blev glad när han såg att jag förberett kiwi och vindruvor men orkade verkligen inte äta dem. Låg och knösade i soffan någon timme (han valde då att titta på tennis före barnprogram (Rory Racerbil)) innan han somnade på nytt. Har kämpat med att få i honom vätska och näring. Har även visat alla Daniel Tiger-avsnitt som handlar om att vara sjuk och att man ska vila då och några avsnitt av Hanna och Rally för humörets skull. Lilla stackars Pluttson.

Stampe hade en monsterdag på jobbet med vikarier, stängning och grejer. Hoppas Pluttson mår bättre imorgon, men att han ändå ger sin mamma en lugn dag.

När jag började jobba efter pappaledigheten blev hjärnan helt chockad. Kunde inte somna och grejer. Den ställde dock om sig snabbt, för nu blev den rotmos av att vara hemma en hel dag (och jag tror inte att det bara var för att jag kilade till Frode hela kvällen och natten). Gjorde en hel del jobb, städade lite, plockade tvätt, tvättade, diskade, vattnade blommor, letade tips och annat kring bilar och plast, fixade med banken, lagade mat till Stampe när hon kom hem och ändå kändes det som om det var jag som legat nedbäddad hela dagen. Lite fotbollsträning på kvällen hjälpte lite mot rotmoset (precis som det hjälpte mot överstimulansen). Får hoppas att hjärnan fattar att det är jobbläge som gäller imorgon.

Imorgon är en annan dag.

God kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar