tisdag 3 juli 2018

Tommika och kvartsfinalen

Blev en tur till Vimmerby i helgen. Lillmostern var också hemma på besök.

På lördagen blev det en massa lek, besök hos gammelfarmorn, bad (Pluttsson ramlade när han nog bara tänkt bada benen), glass och grillkväll.

På söndagen blev det Astrid Lindgrens Värld. Pluttsson hade fullt fokus på att han skulle få träffa Pippi (Appen har sällan något fokus). Vi hann knappt komma in i parken innan vi på en öde gångväg fick syn på Pippi (och piraten Fridolf). Pluttsson (som brukar vara blyg till en början) bara lämnade oss andra, rusade bort till Pippi och gav henne en stor kram. Det blev ett gäng kramtillfällen till vid Villa Villekulla, men då var det mer med folk. Det blev även kramar till Pippis Pappa (först en försiktig, men när han Efraim frågade om en riktig kram hoppade Pluttsson upp i knäet på honom), Annika och Tommy/Tommika.

Extra kul för mig var att det var rätt Tommy den dagen. Det var nämligen en av eleverna ur sexan som jag släppte iväg för några veckor sedan. Kunde ju inte prata med honom där då han var tvungen att vara i karaktär hela tiden, men han sökte upp mig på Instagram efteråt så jag fick chansen att ge honom beröm och skicka lite bilder på honom och Pluttsson.

---

Schweiz 0 - Sverige 1

Vi är i kvartsfinal i VM! Där Tyskland inte är. Där Italien inte är. Där Holland inte är. Där Portugal, Spanien och Argentina inte är. Där Zlatan aldrig har varit.

Vi är i kvartsfinal i VM! Utan att våran största målskytt gjort ett enda mål (däremot missat flest chanser av alla i hela turneringen). Utan att vår största stjärna gjort en enda bra match. Utan vår största slitvarg på mitten. Vi har en växel till.

Vi är i kvartsfinal i VM. I världens största sport. Vi är Sverige. Vi är i kvartsfinal i VM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar