tisdag 27 oktober 2020

Den stora jakten på isteet - ano 2014

Råkade gå in på "utkast" här på bloggen. Blev nyfiken på ett påbörjat inlägg om iste från 2014. Tror inte att det någonsin kommit ut på bloggen innan, så håll till godo, dryga 6 år senare:

"Innan vi sätter igång kanske vi ska reda ut ett och annat. Te (ni vet drycken som man dricker ur en kopp när man går runt och socialiserar med grannarna) stavas på svenska ju Te. Inte The, inte Tea, inte Té utan helt enkelt ett t följt av ett e. Te.

Iste är en kallare, sötare och godare variant på te.

Isteet är bestämd form på ordet Iste.

Då så...

Stampe och jag fick lite tid över mellan laserbehandling och lägenhetsvisning, så vi gjorde stan. Stampe shoppade kläder och jag gav mig ut på en intensiv jakt på iste. Jag var sjukt törstig, men låste mig lite på att det skulle vara just den magiska drycken iste jag skulle ha (givetvis i kyld form).

Jag började i spelaffären i Gränden. De hade inte så stor kyl, så helt överraskande var det inte att de hade något iste, även om jag såg en del andra drycker som de borde ha prioriterat lägre (läs: Alla drycker de hade). Kändes dock inte som något större problem utan jag vandrade vidare upp till Trädgårdstorgets Tobaksaffär. De hade ingen kyl alls, så jag letade inte särskilt hoppfullt efter kylt iste. Knallade istället tvärs över gatan till Pressbyrån på Trädgårdstorget. Där fanns mest tidningar. Helt sjukt många tidningar faktiskt. Lite dryck, men inget iste. Tog en lov kring caféstugan mitt på torget. Inget iste. Fick ge upp, tänka om och byta torg. Klev in på Pressbyrån på Stora torget och möttes av en hel (och rätt så stor) vägg fylld av kylda drycker. Tog ett tag att ögna igenom alla (lite längre för att jag även passade på att räkna hur många olika sorter de har). 117 olika sorters dryck - 0 iste. Rundade sedan hörnet mot storgatan. Där satt en tiggare i typ 20-årsåldern. Hon gömde dock undan burken och började istället att flirta med mig. Hon såg inte ut att ha något iste, så hon kammade noll. Vidare in på spelaffären på Storgatan. 2 kylar, inget iste. Killen i kassan tipsade om Hemköp om jag letade efter iste (flummade även något om att han kanske kan blanda ihop någonting smarrigt, men jag var redan på väg mot Hemköp). Hemköp höll på att bygga om och hade dessutom inget iste. Började nu bli lite deppig, men insåg att jag inte hade det så illa ställt ändå när jag såg en massa människor som samlats runt en man som ramlat och slagit huvudet i plattorna. 

Hoppade in på cafét vid bokhandeln."

Ja där tog utkastet slut. Jag tror inte cafét vid bokhandeln hade iste. Men känner jag mig själv rätt så gav jag inte upp förrän jag fått mitt iste. Kanske letar jag än idag. 

God afton! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar