måndag 22 september 2014

Winston

Winstonfakta:

I Sverige finns det 500 män (och 0 kvinnor) som bär namnet Winston.
Av dessa bor 14 Winston i Östergötlands län.
Av dessa bor 7 Winston i Linköpings kommun.

Dessa siffror är dock lite inaktuella. Lägg till 1 Winston. Winston W.

Gissningstävling:

Vi hade en gissningstävling (via messenger) idag om vad föräldrarna bestämt för namn åt den lille. I de 3 första omgångarna gissade jag på Orvar, Mauritz och Verner. Tänkte lite väl mycket namnsdagar där i början, men Verner var ju inte så off. I 4:e rundan gissade jag rätt, men då ska det ju erkännas att syster Tjoff redan hade tjuvstartat och gissat rätt i 4:e rundan innan den ens startat.

År 1:
Hade lektioner i år 1 runt omkring den här gissningstävlingen. Råkade komma in på den nyfödde när vi pratade lite kort om helgen på morgonen. Visade barnen en bild på mobilen där w låg på sin "solkudde" (och förklarade varför han låg där).
När vi var på väg in till första lektionen efter lunch hörde jag en liten kille berätta för sin klasskamrat som inte varit med på morgonen att "Jörgens lillebror har fått en pojke... som är självlysande.".
Dokumentär?:
På tal om något helt annat så såg vi på en seriös dokumentär här på kvällen (händer inte ofta). Dokumentären var på Vetenskapens värld och handlade om det Malaysiska planet som försvann. Det var dock lite svårt att ta dokumentären på allvar om man har ett öga för detaljer... Det satt en kanadensisk, vacker man med franskt namn och lätt feminina drag och pratade om radarteknik. Planet vi följde på radarbilden hade beteckningen FAB53349-nånting. FAB5 (ett tv-program om 5 homosexuella män för er som missat det). Japp. FAB5. Inte långt därefter får en haveriutredare en ganska så stor roll i programmet. Killen heter Tony Cable. Han lyfter fram teorier om mekaniska fel, brand ombord, kapning o.s.v. Men tror ni att han nån gång gissar på elfel? Nej. Tony Kabel var namnet...

Veckans bloggmål:
1 kvalitetsinlägg varje dag. Håll utkik!
Autokorrigering:
Om jag skriver konstiga saker så är det för att blogspot börjat "rätta" ord på egen hand.

Citat:
"Det är lättare att leda en nation än att uppfostra tre barn." /Winston Churchill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar