måndag 26 september 2016

Måndag med Frodis

Tänkte göra ett försök att i en vecka skriva ner vad som händer om dagarna såhär i pappaledighetsdelen av livet. Börjar logiskt nog med måndag.

Frodis sov som en mästare från typ 18:30 till omkring 06:00. Sedan ropade han på pappa (inte så att han ropade "Pappa!", men han såg till att fånga min uppmärksamhet). Då klev jag in och tänkte plocka upp honom, men han kastade sig ner och intog sovposition. Blöjan behövde dock bytas och efter det var det lagom att krypa ner i sängen bredvid barnsängen och halvsova lite tillsammans. Något senare kom Stampe upp med välling som traditionsenligt åts i sängen. Den följdes upp av lite kort lek på rummet, att Frode hämtade sin pappas kläder (han har börjat göra det när han tycker att jag legat kvar i sängen länge nog) och en frukost i matsalen.

Resten av morgonen ägnades åt lek på undervåningen innan vi runt 9 knallade upp till badet. Där käkade vi lite mellis i form av banan (ja det var alltså en varsin banan som var formade som bananer). Efter det badade vi en bra stund. Blev mycket att gå omkring på trappsteget ner i lilla bassängen med en vattenkanna, men även en del hoppa från kanten, koka kaffe, plaska på djupt vatten (djupt med Frodismått) med armpuffar, rutschkana och lite annat kul. Relaxavdelningen var tyvärr stängd pga reparation. I badet träffade vi Frodis farmor och farbror som båda jobbade. Vi träffade även 2 av Frodis kusiner som jag inte vet vad de gjorde där.

Efter badet tog vi över ett Pokégym.

När vi kom hem käkade Frodis någon pastarätt innan han tog en lunchtupplur på knappa 3 timmar. Medan Frodis sov käkade jag mat och jobbade (förberedde utvecklingssamtal). Såg givetvis Stargate SG1 medan jag åt.

När Frodis vaknade lekte vi lite innan vi gick ner till kanalen. Där åt vi mellis, matade änder och förföljde en katt.

Sedan knallade vi vidare till lekparken. Där ville Frodis leka nära de andra barnen som var där. Men inte med dem eller exakt samma lek. Blev mycket ruschkana och lekande i sanden nedanför ruschkanan. Blev även klappade av en hund som hette Milou och socialiserande med andra barn genom staketet till förskolan som Frodis förhoppningsvis får plats på efter nyår.

När han tröttnat på lekparken gick vi hemåt, men hamnade på fotbollsplanen. Första gången vi spelade boll på en fotbollsplan tillsammans. Frodis dribblade och skrattade varje gång han sparkade iväg bollen lite längre. Vi följde även efter en katt.

När vi sen kom hem tog vi in posten, men först efter att vi följt efter en katt. Sedan pussade Frode gunghästen och ringde på dörrklockan (det är sen gammalt). Vi lekte även en stund på trappen utanför dörren.

Väl inne hann vi leka lite med en tandborste och en plasthammare innan Stampe kom hem från jobbet. Då lekte vi lite med henne, gav yngst och hungrigast mat, lekte lite till och nattade Frodis (efter att han för första gången visat själv att han skulle sova genom att ställa sig vid trappen och göra sovatecknet).

Sedan dess har Frodis sovit frånsett några hostattacker (som han hanterar bra). Vi andra har lagat så mycket köttfärssås som var fysiskt möjligt att få plats med i vår största stekpanna, ätit, fryst in och kraschat i soffan.

...

Såhär mycket orkar jag ju inte skriva (och ännu troligare ingen läsa) varje kväll. Får bli en kort sammanfattning imorgon. Eller så ser vi till att göra färre saker.

Hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar