söndag 16 december 2018

Cooljärven

Vi har haft en magiskt bra helg på Kolmården.

På lördagen så rullade vi in strax efter lunch. Vi teamade upp med WiBarna och det blev julmarknad, djur, häst & vagn, kull (med kraschar), julklappsstigen och karuseller.

När WiBarna åkte hemåt åkte vi till Vildmarkshotellet, lyxlirare som vi är. Var första besöket där och vi älskar stället. Förat blev det bad i deras inte så stora, men vansinnigt roliga simhall/spaanläggning. Rena och lyckliga blev det sedan julbord där vi gjorde ett tappert försök att äta för hela pengen som det kostade. Även om det var över läggdags när vi var färdiga så fick Pluttsson leka av sig ännu mer i leklandet. Det var inte alls stort, men där fanns allt. Sedan somnade vi gott på vårt nyrenoverade rum (eller ok, jag tog en traditionsenlig upptäcktsfärd först (hittade ett pingisbord och sviten)).

Efter en bra natts sömn (tack till sönerna) så blev det god frukost, lite barnbio och lite mer lek i lekrummet (Appen var med lite han också). När Appen sen skulle sova gick jag och Pluttsson och tog oss ett bad till. Vi glömde puffarna på rummet och även om vi hade rummet näst närmast badet så orkade vi inte gå tillbaka. Men med badtoken Pluttsson var ju inte det så stort problem. Många stora ögon när den lilla 3åringen utan flythjälp crawlade förbi folk i "racerbanan" (en ström bassäng som var som en racerbana i formen). Jag tyckte det roligaste var när han på kanten till den grunda bassängen gick ner i bra simstartställning, hoppade i (jag hade sagt att han inte fick hoppa med huvudet före) och crawlade över till andra sidan. Han hade tydligen sett sim-VM på tv.

Efter utcheckning blev det en till rejäl tur till djurparken med besök i tomtens verkstad, korv, karuseller, bamseteater och vinst på chokladhjulet (vi har en osannolik tur på det hjulet).

En underbar resa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar