torsdag 27 december 2018

IKIA

Hur lång tid tar det att bygga Ikea-möbler? Förmodligen kortare tid än vad det tog för oss att få tag på alla delar.

Vi tänkte att vi skulle handla på förmiddagen så att vi fick gott om tid att bygga. När Appen vaknade så åkte vi in. Då var dock klockan så mycket (typ 11) att vi blev tvungna att äta lunch på IKEA. Sedan letade vi fram diverse möblemang till grabbarnas rum (Stampe hade en plan). När vi nästan tagit oss till lagret var Pluttsson tvungen att gå på toa, så det fick bli att rusa tillbaka till restaurangen. Åter på lagret så hittade vi alla delar förutom lådfronterna. De var man tvungen att åka till hämtlagret och plocka ut. Via systembolaget åkte vi sedan hem och började montera.

I anvisning 1 i första instruktionen inser vi att vi fått en felaktig del (vi fick 2 lika sidor när vi skulle haft 2 spegelvända). Efter en lång väntan i telefonkö fick vi prata med kundservice och de kontaktade Lkpg och bad dem fixa fram en ny del.

Pluttsson och jag åkte tillbaka till IKEA gick direkt till kundservice där tog den felaktiga delen och vi fick veta att vi skulle få ett sms när de plockat fram rätta delem. Vi han äta korv resp. glass, leka på Teknikmagasinet, kolla runt på Ikea, gå på toa, gå till fel affär och handla jacka till Stampe innan vi fick SMSet. När vi gick för att hämta delen stod det "Kunden vet vilken del han ska ha". Det visste jag helt säkert fram tills dess att kundservice tog den felaktiga delen... Nu fick det bli en kvalificerad gissning och bildbekräftelse från Stampe.

När vi kom hem hann vi faktiskt bygga lite innan det var dags för mat.

Tror det blir bra när det blir klart.

God mellandag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar