lördag 20 april 2019

Snorpåsken

Nu har vi firat påsk. Appen firade med att bli dunderförkyld, vilket påverkade själva firandet på exakt tre till fyra sätt: 1) När man är dunderförkyld är det svårt att vara samma glada bebis som man brukar, även om det är påsk. Han har ändå varit en kämpe och försökt busa till det så gott han orkat. 2) Appen var inne i en dålig sovaperiod redan innan han blev förkyld. Nu har han två påsktrötta föräldrar. 3) Vi åkte hem typ 15 timmar tidigare från Vimmerby. Vi han ändå med nästan 2 hela dagar där och det var påskägg, vackert väder och bra studenterbjudanden. 4) Det blev inget påskfirande med WiBarna. 5) Jag har läst mycket mer i min bok när jag nattat Appen så många gånger. Kan verkligen rekommendera "3 timmar" som boken då heter. Däremot kanske man borde börja med "3 sekunder" som om jag förstått det hela rätt är första boken i en serie om tre (kommer som Hollywoodfilm i augusti). Finns givetvis även en "3 minuter" som utspelar sig mellan de bägge andra böckerna. En riktig "jag vill inte lägga ifrån mig"-bok. --- Sen vill jag bara hälsa till fröken Roland att "Kolsyran döljer den söta smaken plus att kolsyrad dryck upplevs som kallare". Så du kanske har rätt i att det inte är så stor skillnad på Apelsin-mer och Fanta. Det kanske är kolsyran som på något magiskt sätt lyckas göra hela den enorma skillnaden vad gäller sliskighet och uppfriskighet. Nu var ju källan till det där citatet Flashback forum vilket med största sannolikhet är världens sämsta källa näst efter "En som min kusins kompis flickväns lillebror träffade". Jag vände mig därför till en partisk källa i form av av gasspecialisten AGA. De hävdar med bestämdhet att "Tester tyder på att kolsyra aktiverar de sura receptorerna i smaklökarna och gör så att drycken upplevs mindre söt. Kolsyran tycks också öka doften. När bubblorna i den sprudlande drycken spricker, finfördelas vätskan som en spray och fler doftmolekyler når näsan.". Det tyder på att vi bör ombearbeta vår affärsplan fröken Roland. Och när jag var inne på AGA.se insåg jag att det finns väldigt många fler gaser än kolsyra/koldioxid. Jag föreslår att vi börjar testa att blanda i olika gaser i stilldricka och ser vilken/vilka gaser som ger bäst effekt. Glad påsk till alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar