onsdag 18 november 2020

Små vuxna

Jag tycker att Sverige var dåligt förberedda på en pandemi och att man var för långsam med att agera i inledning av Covid-19-pandemin. Sen dess tycker jag att regeringen har gjort ett bra jobb med pandemin. Man lyssnar på experterna , man tar beslut utifrån rådande situation, man undviker att ta beslut för att plocka politiska poänger. Däremot måste jag ju instämma i en gymnasieelevs slutsats att det är "hål i huvudet" att inte stänga igen universitet och gymnasier så som läget är nu. Statsministern var väldigt tydlig med att man vill att max 8 pers ska vara "den nya standarden". Samtidigt tvingar man ihop typ alla Sveriges unga vuxna i betydligt större grupper än 8 i trånga lokaler där det ska pratas och ätas och träffas olika gamla vuxna. Dessutom är det ju ganska vanligt att unga vuxna inte har körkort och måste åka kollektivt. 
"Men många har svårt att motivera sig hemma." Vården går på knäna, folk dör, de unga vuxna blir sjuka... Jag kan stå ut med att de är lite omotiverade i några veckor. Eller arbeta med att motivera dem. 
"Men de med speciella behov..." Är de fler än 8/klass i snitt? Nej? Då borde de kunna få plats på skolan även med den nya standarden. 

Hojta till om ni vill ha fler tips av just den här experten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar