söndag 11 september 2022

House of the spoiler

Inleder med en liten varning. Det här inlägget innehåller spoilers till serien House of the dragon.

Vi har börjat följa uppföljaren till Game of Thrones. Eller en prequel är det ju, vad nu det heter på svenska. Uppföljare och... förföljare?

Än så länge är jag lite besviken. Jaja vi har bara sett 3 avsnitt, men efter 3 avsnitt av GoT var man helt insnöad. Nu har det mest varit politiskt maktspel. Lite som att titta på debatterna inför valet. Och när det väl blir lite action så är det av blandad kvalitet. T.ex. en snubbe (läs prins) helt utan superkrafter (mer än att han har en drake som lyder hans minsta vink) springer helt själv fram mot fienden. En fiende på många hundra som gömmer sig i grottor och som hela prinsens armé i år försökt att besegra utan att vara nära att lyckas. När de ser att han är ensam så är de ändå oroliga för att draken ska dyka upp så de skickar bara ut typ 5-6 blodtörstiga och hänsynslösa krigare åt gången. Men anfaller de 5 mot 1? Nej 1 i taget kommer fram och blir dräpt. Sedan skickar de 5-6 nya som kör samma helt orimliga taktik. Och så kör de ett tag. Sedan lyckas bågskyttarna sätta några pilar i prinsen och han gömmer sig under lite tak. Då, när han är sårad och 5-6 män lätt hade kunnat gå fram och tillsammans ha ihjäl honom lite kvickt, då rusar alla ut, ställer sig runt prinsen och väntar så pass länge att både drake och armé (till fots) hinner ta sig dit. Visst, det är drakar och grejer så allt behöver ju inte vara verklight, men det här blir flera gånger bara helt orimligt och fånigt.

Jag hoppas att serien skärper till sig, men framför allt hoppas jag att det går bra i det riktiga svenska valet och att de goda segrar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar