tisdag 8 november 2022

Det är bara början

Vår nya regering har ju bara suttit några få veckor vid makten så det är ju svårt att döma dem så mycket ännu. Eller? Vad har de egentligen hunnit med så här långt?

Miljön har ju fått rejält fokus av detta styre med inslag av klimatförnekare. De har snabbt rustat ner Sverige från en stormakt på området till att vara så dåliga vi får vara utan att EU blir arga. Då är väl deras väljare nöjda? Nja på den va? 

Vilka 2 saker inom miljöområdet önskade högerväljare inför valet? Vad var det som fått dem att hata miljöpartiet så fanatiskt?
1: Lägre bensinpriser! Oavsett om priser var 15 kronor eller 22 kronor så skulle det ner med ett gäng kronor.
2: Plastpåseskatten. Finns väl inga belägg för att det skulle vara en effektiv insats för att rädda miljön? 

Nya regeringen har då alltså beslutat om åtgärder som påverkar bensinpriserna med några tiotals ören. Och så har de valt att ha kvar plastpåseskatten precis så som den var innan. 

Nästan imponerande att lyckas förstöra miljöarbetet så enormt och ändå inte uppfylla väljarnas önskemål. 

Annars då? 

Utrikespolitisk har de väl levererat? Ja de har ju lyckats pussa diktatorn Erdogan så pass att t.om. Finland (som Erdogan tycker sköter sig bra) undrar vad i perkele vi pysslar med. Ska vi kasta NATOs allierade som gjorde en enorm insats i kampen mot IS under bussen för att få komma med i NATO? Jaja, Erdogan blev väl nöjd iaf? Ärligt talat så verkar han mer förbannad på Sverige nu.

Nästan imponerande att förstöra Sveriges rykte som vettigt land och ändå inte göra den de fjäskar för nöjd. 

Annars då? 

Sverige gjorde 1 mål på första kvarten mot Danmark i handbolls-EM. Kollaps. Inte alls imponerande. Jag skyller på regeringen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar