onsdag 3 december 2014

Skolgård

Klassen ville göra något kul tillsammans på rasten idag och har nyligen lärt sig det här med demokrati. Så de röstade om vad de skulle göra. 11 röstade på fotboll, 10 röstade på bandy och 4 röstade på slagsmål. De som röstat på fotboll blev överlyckliga och gick för att hämta en boll.

-Vi går bara med på fotboll om man får slåss, ropade en slagsmålsanhängare. Inte bandy utan slagsmål heller för den delen...

Demokratiska som de var så röstade de. 11 röstade Ja till fotboll och 14 röstade Nej.

-Nanananana, ni får inte spela, sjöng en av slagsmålsentusiasterna.

Då gick fotbollsanhängarna lite åt sidan tillsammans med bandyentusiasterna och hörde om de inte kunde ta det mest valda alternativet av de som inte innehöll slagsmål. Kanske kunde de ändra fotbollen så att den blev lite mer bandylik? Bandylirarna ville inte prata. De kunde ju inte rå för att slagskämparna röstat samma som dem.

-Moget, sa fotbollsgänget och så bestämde de att de fick börja om från början igen nästa rast och göra en ny omröstning.

.
.
.

Nej vänta förresten, nu blandar jag ju ihop sakerna. Det där var ju svenska politiken. Rasten var riktigt trevlig.

------
Rastvakten funderar:

Slagskämparna visste man ju att de är lite... speciella, men hur tänkte bandylirarna? Vad tror de ska hända på nästa rast? Bandylirarna kommer inte gå med på slagsmål i bandyn. Slagskämparna kommer därmed rösta Nej till bandy. Fotbollslirarna kan ju omöjligt gå med på en "kompromissbandy" när "kompromissfotboll" inte ens var värt att diskutera. 3 pers kommer inte byta till att rösta på bandy utan att ha fått spela fotboll. Så hur tänker de?

Allt blir så sjukt tydligt med liknelser...

Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar