måndag 20 februari 2017

Värt

Pluttson är fortsatt sjuk. Feber, hosta och orkeslöshet är det som vi kan registrera. Fortsätter att fylla på med vätska så gott det går, låta honom sova mycket och ge honom frisk luft.

Stampe och jag pratade valutor idag. Började med att jag avslöjade att Finspång har Euro som valuta. Då Stampe ville kolla upp vilka länder som kör på Euro insåg vi att Zimbabwe har Euro (och ett gäng andra valutor). "Har inte de en egen valuta?" kanske du undrar då. De hade det, men av förståeliga skäl har de övergett den.

Förståeliga skäl = när du får en inflation på 8,97 triljarder procent. Hur mycket det är? Jo tänk att du legat i duktigt och sparat ihop 1 miljon att köpa något fint för. 1 år senare skulle du inte ens ha råd att köpa Ett smörgåsrån. Inte ens en synbar bit av ett smörgåsrån. Eller tänk att du är Sverige och drar in dryga 4 miljarder på ett år (och så låtsas du att du får behålla alla pengarna). Ett år senare skulle din abnorma förmögenhet inte vara nära att vara värd 1 öre. Eller tänk att du är en nyckelpiga. Klättra upp på den högsta punkten du kan se. Flaxa med armarna samtidigt som du räknar antalet prickar.

God afton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar