tisdag 16 juni 2020

Men, han då!

Känner du att det från och till kan vara lite svårt att tänka? Du kanske säger rasistiska saker trots att du inte är rasist? Du kanske upplever en stark drift att använda ord som sårar folk bara för att du kan? Då kan jag rekommendera veckans tänkartips.

Veckans tänkartips:
Om någon gör en god gärning. Förstör inte det för att du kommer att tänka på en annan god gärning. Du får vara snäll du också. 

Exempel:
Någon kämpar för att mörkhyade inte ska diskrimineras. Då tar du inte deras hashtagg för att kämpa för att svenskar inte ska diskrimineras. Kämpa på för det du brinner för, men förstör inte andra bra kamper. 

Någon kämpar för kvinnors rättigheter. Då drar du inte upp det trötta "Men män då...". Kämpa på för att förbättra saker där män diskrimineras, men inte genom att slå ner mot kvinnors rättigheter. Det är okej med flera goda gärningar.

Någon vänsterpolitiker klagar på att en högerlirare beter sig vidrigt. Då kör du inte reflexmässigt på" Om någon sagt så om en vänsterpajas så hade det blivit ett jävla liv...". Håll med om att det var fel och när fel görs åt andra hållet så får du din chans att kämpa för att man inte ska bete sig illa mot dina favoritpolitiker.

Inser nu att det här inlägget blev för långt och för invecklat för att tilltänkt målgrupp skulle orka med. Ber om ursäkt (i onödan då ni redan slutat läsa). 

Godnatt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar