söndag 12 juli 2020

Froschdag

Dagen idag hade Frosch planerat upp.

Först var det bad i simhallen, medan Stampe tränade (tränande var inte Froschs idé). Tyvärr blev det en klassisk bajs-i-badbyxa-vid-rutchkana av Lille Bus som gjorde att vi fick avsluta tidigare än tänkt. 

Efter lunch drog vi upp till Hult för att fiska. På 1 av 3 krokar nappade det nästan hela tiden (små abborrar). En och samma maggot (eller vad det var vi hittat när vi grävde efter mask) lyckades locka till sig 6 abborrar. Mask var inte lika populärt. Till slut fick frosch ärva maggoten (+krok och rev) av mig så att han kunde fånga sin första fisk. De andra 2 krokarna fick inte med sig någon fick upp. Dock fick Lille Bus en rejäl Abborre på kroken, men tyvärr släppte den nära bryggan när han höll på att veva in. Lille Bus taktik var att låta någon kasta ut metet långt åt honom och sedan vevade han in. Kast-metet var alltså nära att fixa kvällsmaten.

Froschdagen avslutades med Arsenalmatch. Barnprogrammen lockade mer efter ett tag, men det kanske var lika bra det, med tanke på hur matchen fortlöpte. 

Imorgon drar mina 3 älsklingar till Vimmerby. Jag besparar ryggen den resan och siktar på sommarens 2 längre bilresor. 

Nu sover Froschs, så nu måste man komma på själv vad man ska göra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar