måndag 17 november 2014

Kärlekens stor dag - 3 rätters

I solen, i parken tillhörande Brunneby musteri blev det mingel och bubbel. Alla spänningar hade släppt, alla lyckotårar hade torkats och feststämningen hade infunnit sig.

Efter hand slet sig gästerna från solen och släntrade in i den vackra festlokalen (stort tack till alla som hjälpte till med "väggar", möblering, dekorationer, blommor, ljus & ljud, dukning o.s.v. dagarna innan). Från vår plats vid honnörsbordet blickade jag och frugan ut över all familj och vänner och bara njöt. Bordsplaceringen hade vi lagt ner extremt lite tid på, men ändå kändes det som om den blev riktigt bra. Kanske var det lärartakterna vi hade nytta av, eller så hade vi bara tur, eller så hade vi så underbara gäster att det bara kunde bli rätt.

Middagen blev otroligt händelserik, men vi hann ändå uppfatta att maten var utsökt. Med tanke på hur överens jag och Stampe varit då vi provsmakat så var det kanske inte så konstigt att vi var nöjda, men det verkade som om övriga gäster också var det. Drycken till var ju inte fel den heller. Jag och Stampe fick ändå kämpa lite för att hinna med att äta och dricka då det ständigt bankades i borden, klingades i glasen eller på andra sätt utannonserades att vi skulle utföra olika saker. Stort tack till alla som låg bakom detta så att vi fick många pussar, fick kyssas mycket som nygifta och fick en hel del motion (fick en känsla av att det är Hanna och kanske min bror som kan ta åt sig mycket av det tacket).

Under middagen kom det med ojämna mellanrum även tal (stort tack till våra underbara toastmadamer). Och vilka tal sen. Kanske inte ska berätta om alla tal här, men de var verkligen helt underbara allihopa. Våra respektive syskons tal som fick oss helt ärligt att skratta så att vi grät samtidigt som vi grät för att det var så vackert, pappornas läskigt pricksäkra tal, mamma-moster-toastmadame-dansen o.s.v.

Lite lekar för brudparet blev det också och jag tycker allt att vi skötte oss mycket bra.

Senare på kvällen/natten blev det även tårta, men innan (och efter) det var det party. Det tänkte jag skriva lite om i ett annat inlägg. Det är inte omöjligt att det blir en del skvaller och lite naket.

1 kommentar:

  1. Jag är så stolt över dig Jörgen, för att du nu så flitigt uppdaterar om sommarens stora händelser som du den 25 juli utannonserade att du "väldigt snart" skulle börja göra... Det är väldigt kul att läsa allting ur din synvinkel, och också väldigt roligt att veta din definition på "väldigt snart". ;)

    SvaraRadera