tisdag 11 november 2014

Kärlekens stora dag - efter vigseln

14:50 Utanför kyrkan

Efter vigseln gick vi runt kyrkan och in bakvägen så att vi kunde komma ut igen när alla stod samlade utanför. De stod inte samlade bara för att applådera och se glada ut. Noops, de stod där för att bombadera oss med ris. Ris överallt blev det.
Riskastning är en av de fruktbarhetsriter som sedan länge har förknippats med bröllop. Riskornen är frön som skall gro och är därför en symbol för grodden till ett nytt liv. Seden anses härstamma från det gamla Rom, där man förutom ris eller spannmål även kastade bland annat dadlar, nötter och mynt efter de nygifta för att bana väg för lycka och för goda krafter
Kanske ska vara glada att de inte kastade nötter eller mynt.

När riset lagt sig blev vi överösta med kramar som övergick i lite trivsamt mingel. Därefter var det dags för fotografering. Vi hade några specifika bilder på alla och ett antal gruppbilder som vi ville ta. Men då vi inte hade full koll på exakt när vårt hemliga "fordon" skulle komma så fick vi improvisera lite för att försöka tajma bra. Det var ju bara 3 personer som visste hur vi skulle åka från kyrkan, men när vi insåg att det kanske kunde bli lite försenat så informerade vi även fotografen så att han kunde hjälpa till att hålla kvar folk. Tyckte allt att vi mörkade det hela bra och inte ens när en helikopter kom glidandes över Roxen var det inte mer än några få som misstänkte vad som var på gång.

Allt jobb bakom att fixa fram helikoptern är en lång berättelse bara det. Så det får vi ta i ett annat inlägg. Men till oss kom helikoptern och när den tog mark bara knappa 100 meter från vår fotograferingsplats så kändes det helt klar värt allt jobb. Min morfar var helikopterpilot och det kändes lite som att helikoptern kom ner och representerade alla dem vi älskar, men som inte längre är med oss. Dessutom är det ju väldigt häftigt att ta helikoptern från sitt bröllop.

Jag hade inte flugit helikopter på typ 25 år och Stampe hade aldrig flugit helikopter alls. Men när alla helikopterbilder var tagna så hoppade vi världsvant in och flög iväg.
Det var 2 väldigt trevliga herrar som flög helikoptern och de hann både med att fota oss och hålla i en fin sightseeing från ovan. När vi så småningom tog mark och skuttade ut på ett gärde utanför Brunneby musteri så var det stora ögon på många av sportbilsägarna som hade någon form av meeting där på gärdet. Vi log, vinkade lite kungligt och började ladda för bröllopsfest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar