lördag 10 februari 2018

Å en sån härlig dag

Stampe hostar och hostar och hostar. Arsenal förlorade the North London Derby. Men om vi bortser från de sakerna...

Vilken fantastisk dag det här har varit. Magisk. Charlotte Kalla inleder hela OS medaljjakt med att bara vara bättre än alla andra och åka hem guldet. Magiskt. Och OS-debutanten Ebba (typ bara barnet) åker in på en fjärdeplats. Inte ens en sekund ifrån 2 svenska medaljer.

Sverige slog Japan i damhockeyn med 2-1. Magiskt. Eller, nja, men det var ju gött att de vann.

Pluttson var i pulkabacken med Pluttsons farmor och farfar.

Pluttsons morfar snickrade ihop raden som gav Lag Häst 7 rätt på V75. 2405:-/skalle är ju ändå trevligt (om man inte bara köpt in sig till hälften och bara fick hälften ut, som en viss herre i Maspelösa).

När vi såg på damernas skidskytte (en 7e-plats fick vi iaf) så började Pluttson köra skidskytte här hemma. Mattan framför tvn var skjutvallen och banan var sedan genom kök och matsal. Efter en liten stund hittade han en riktigt bra skjutposition som han var riktigt snabb ner i. Roligast var dock när han stannade på tröskeln till köket, gick sakta med sur min tillbaka till skjutvallen och plockade upp sitt osynliga gevär. Slängde det över till ryggen (precis så som skidskyttarna gör) och gav sig ut på nästa runda med rejäla stavtag.

Vi fick köttgryta till kvällsmat. Tack kocken och skytten på Skogsfruvägen.

Det var melodifestivalen deltävling 2. Eller så kan vi kalla den deltävling 1. Förra veckans räknas inte. Då var det skräp. Nu var det 7 bra låtar som alla bidrog med någonting.

Morgondagens OS:
03:00 Herrarnas störtlopp
07:15 Herrarnas Skiathlon
12:15 Herrarnas sprint - skidskytte

Vad damerna gör imorgon? Vilar, hostar och kör rodel.

God afton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar