onsdag 7 februari 2018

Dokumontera

Ser på Uppdrag granskning. Det handlar om doping. Väldigt hoppigt, vagt, dåligt gjort och bara allmänt märkliga slutsatser bitvis, men välgjort och intressant i andra delar. De som gjorde astmainslagen får betyg B (är de kanske dopade?), övriga får i några fall D eller E, men i flera fall F. Jag är besviken.

Om en elitidrottare har värden som bara kan förklaras på naturlig väg hos 1 av 10 000 - är det märkligt? Är det till och med ett väldigt tydligt tecken på att hen är dopad? Nja på den va? Det är ju inte orimligt att den där 1 på 10 000 upptäcker att den har goda naturliga förutsättningar för uthållighetsidrotter, satsar på det och då lyckas rätt så väl. Vi snackar liksom 1 000 personer i Sverige. Några av dem borde upptäcka att de har naturligt bra uthållighet och lyckas ta sig åtminstone upp på landslagsnivå. Vi snackar liksom över 700 000 personer i världen som har de här förutsättningarna naturligt.

Nog om det. Nu ska jag snart sova inför Nationella prov imorgon. Hoppas att inga elever har dopat sig, men att de ändå lyckas bra.

Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar