onsdag 31 oktober 2018

Äventyrsresa till Småland

Pluttsson har flugit flygplan, han har åkt båt och han har givetvis åkt bil. Däremot hade han innan igår inte åkt buss (mer än transferbuss till och från flygplatser) och inte åkt tåg. Så när han och jag begav oss hemifrån i tisdags morse så var det en stor dag. Buss 522 från Härnegatans vändplats till Linköpings resecentrum och Kustpilen från Linköping till Vimmerby. Pluttsson uppskattade resan och skötte sig finfint (det var ju faktiskt inte hans fel att han distraherade en liten tjej så att hon och hennes familj inte hann av tåget på den stationen de skulle av på). Pluttsson vill åka buss och tåg fler gånger. Jag förstår honom - det var trevligt, kul och ett äventyr.

Bonusinfo:
*Tåget vi åkte med var det första tåget som åkte över Öresundsbron.
*Pluttssons hela resa kostade 10:-. Bussresan var gratis och tågresan kostade 10:- (varav 5:- var administrationsavgift och 1:- var moms).
*Resan botade Pluttssons ögoninflammation.

I Vimmerby var vi givetvis för att hälsa på mormor, morfar och Pippi. Blev 6 timmar på ALVs höstmarknad. Det kan jag dock inte skriva mer om nu, för nu ska jag sova. Ni får fråga om ni vill veta mer.

God natt och dröm sött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar