lördag 7 mars 2020

Fröken Karlsson

Charlotte Kallas avslutande backe när hon vann Tour the Ski kanske kan konkurrera, men i övrigt var det det häftigaste världscupsloppet i skidor som jag har sett. 

31km i Holmenkollen. Hemmaplan för norskorna som tagit nästan varenda pallplats i år. Hemmaplan för Johaug som inte förlorat ett osprintigt skidlopp sen Karl XII blev skjuten. Hon är överlägsen på allt förutom att läsa på förpackningar.

Efter 2/3 av loppet var det precis som väntat. Johaug hade kört ifrån med omkring 1 minut och därbakom var det en stor klunga med bland annat 3 svenskor (Frida Karlsson hade ramlat men kört ikapp klungan igen). Då svänger 3 svenskor och en Pärmekoski in och byter skidor. Ut 1:06 efter Johaug. Då tar svenskorna igen för ett år av halvtaskig valla och drösvis med skador och får äntligen visa hur grymma de är.

Ebba och Frida drar ifrån klungan och börjar plocka på Johaug. När de bara är 15-20 sekunder bakom så lämnar Frida Ebba bakom sig och jagar vidare själv. Ungefär samtidigt rycker Kalla ifrån klungan och går mot sin bästa placering på hela säsongen.

Med 1km kvar kommer Frida ifatt Johaug. Med en tonårings iver går hon om nästan direkt och försöker avgöra. Johaug följer hyfsat lätt och in på (den Corona-öde) stadion går hon om i en typisk Johaugbacke. Frida hittar dock ner i rygg och in på upploppet är det klasskillnad. Frida spurtar hem segern i klassiska Holmenkollen (sin första pallplats i världscupen), Ebba fixar bronspengen efter en handfull fjärdeplatser på sistone och Kalla skapar hopp om sin skidframtid med en snygg fjärdeplats.

Så gött! Ryser fortfarande, 4 timmar senare. 

Nu Arsenal, köpemat och Melodifestivalen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar