måndag 25 juli 2011

The Amazing Östgöta Race

Sammanfattning från förrförra helgen:

Lördag
*08:00, start i Ljungsbro med en ledtråd som ledde oss till den vedeldade bastun vid Ljungsbro fritidscenter.
*Vid bastun fann vi nästa uppgift som innebar att jag skulle klättra upp högst upp på ishallens tak medan Janna begav sig till utvisningsbåset. Sedan skulle vi genom att skrika till varandra få Janna att bygga en likadan legokonstruktion som jag fann på taket. Det gick bra sånär som på att en legobit saknades..
*Nästa uppgift bestod av att ta sig ombord på en liten uppblåsbar flotte och paddla denna längs Göta Kanal i jakt på nästa ledtråd.
*Därefter skulle vi gå några kilometer längs kanalen och längs vägen besvara några gåtor samt skriva en dikt. *När vi kom fram till Brunnby sluss fick vi inte längre ta landvägen utan fick hoppa i den kalla kanalen och simma vidare till Bergs slussar (vi behövde inte slussa..).
*Hackandes tänder (iaf jag) skulle vi sedan slå minigolfmästaren Kim i äventyrsgolf. Efter en mycket jämn runda avgjordes det på sista hålet då Kim slog i vattnet och vi vann med ett slags marginal.
*Nästa uppgift var sedan den pinsammaste i racet. Vi skulle på en hållplats längs Bergsvägen konkurera med jordgubbsförsäljaren som alltid sitter där och säljer jordgubbar genom att sälja hallon. Efter att ha stått ut med många idiotförklarande blickar kom det en underbar gammal Spanjorska, i en holländskregistrerad husbil, och köpte våra bär med glädje.
*Sedan fick vi ta en buss in till Linköping där det var lunchstopp.

*Efter lunchen skyndade vi vidare till Linköpings simhall där vi skulle försöka slå vattenrutschkanamästarna Jonny och Emelie i just att åka vattenrutschkana. Trots att jag jobbat i simhall i många år och gillar att bada så har jag åkt extremt lite vattenrutschkana i mina dar. Det var dock ruskigt kul och jag gled mycket bättre än vad jag trodde. Efter några få motgångar och en rejäl krasch i den stora banan (där åker man 2 och 2 i en liten båt, som kan välta) klarade vi utmaningen och skyndade vidare mot Linköpings resecentrum.
*Vi tog sedan vägen till Klockrike, by buss. Där fick vi sedan hoppa på varsin gammal tjusig moped och gasa iväg med vinden i ansiktet och grusvägarna swischande förbi under oss.
*Därefter landade vi i Maspelösa där vi utöver mat även fick skjuta prick med blåsrör och gissa ursprungsland och druva på rödviner.

*På söndagen utgick vi återigen från Ljungsbro där vi efter lite problem med att förstå en ledtråd tillslut hamnade i Ljungsbrobadets gym. Där fick vi lära in en liten del av ett pass i Functional Moves och en liten del av ett pass i Body Combat. Därefter var det upp till oss att leda passet (inte inför en massa folk utan en "domare", några ur familjen och en videokamera..). Vi blev godkända på första försöket och fick till och med beröm för vårat Functional Moves-ledande. Jag tror kombinationen av mitt minne och Jannas koordination var ett vinnande koncept.
*Sedan fick vi lifta med valfri bil till Fornåsa (vi valde Albins cab). Där letade vi länge länge länge efter en guldig björn på en gigantisk loppis. När vi väl funnit den reste vi vidare mot ett lunchstopp i vackra Vadstena.

*Efter lunch styrde vi kosan mot Omberg där tävlingens höjdpunkt väntade. Uppe på berget, mitt ute i skogen, skulle vi nämligen ta oss igenom ett antal olika höghöjdsbanor. Först var det en bana 4-5 meter uppe i luften där man, fastkopplad i en vajer, skulle ta sig från träd till träd genom att ta sig förbi diverse olika hinder. Därefter kom den riktiga utmaningen då vi gav oss upp i stora banan som var 10-12 meter över marken. Det var dock inte höjden som var den riktiga utmaningen utan de olika hindrena som vi skulle ta oss igenom. En del var riktigt luriga och skulle så ha varit även om de varit på 10-12 centimeters höjd. Sedan fick vi åka några banor av ziplines (ja man åker från träd till träd, rejält högt upp i luften, genom att fästa en liten metallsak med små hjul på en vajer och sedan åka hängandes i en sele kring midjan). Sjukt skön känsla. Hela höghöjdsäventyret var helt underbart.
*Amazing Östgöta Räjz avrundades sedan på en mysig restaurang i hamnen i Motala med riktigt god mat. Där tilldelades vi även priset för vår seger - en fet resececk.

Tusen tack till alla som var inblandade i Amazing Östgöta Räjz, det var en amazing 30-års-present!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar