tisdag 12 juli 2011

Hemma

Nu är vi hemma efter en lång och härlig dag på Kolmården. =) Vi var i stort sett först in i och först ut ur parken så vi tror nog att vi hann med det mesta av det som vi ville se och göra. Delfinshowen är ju givetvis en säker succé (ännu mer så när man får bästa möjliga platser (antar att dom ville ha en badvakt nära till hands..)) men vi kan även rekommendera fågelshowen dom har. Riktigt imponerande. Slakfalken försvann iväg ut över Bråviken ett tag men ägde showen när den väl kom tillbaka. Vi åkte även den nya safarin (ja man åker numera i en linbana istället för i en bil). Det var jobbigt lång kö dit men det var faktiskt värt det. Om någon annan ska åka dit snart så rekommenderar vi att gå raka vägen till safarin och åka den först och sedan ta resten av parken (om man är där tidigt).

Sedan är ju en hel del av parken väldigt riktad till barn. Vi försökte att undvika dom allra barnsligaste sakerna (typ dom där det stod "max 7 år") men vissa saker är ju bara helt stört att dom skulle bli mindre roliga när man blir äldre.

På tal om barn förresten så måste jag berätta om ett störtskönt barn jag såg här om dagen. Jag var på väg från vår nya till vår gamla lägenhet och gick ifatt en pappa som gick med en barnvagn med ett barn i. Lite längre fram sprang en tjej, som var typ 4 år, med ivriga steg allt längre ifrån sin pappa. När hon kom fram till trafikljuset stannade hon duktigt, tryckte på knappen och sprang runt stolpen medan hon väntade på grönt ljus. När det slog om till grönt började hon springa på stället och ropade till sin pappa att skynda på.
-Vi ska ändå inte däråt utan ditåt, svarade pappan.
-Dit?, ropade flickan tillbaka och började springa längs en cykelväg.
Pappan verkade fundera lite (eller om han bara väntade på att ljuset skulle slå över till rött) och ropade sedan tillbaka.
-Eller vi kan gå rakt fram ändå. Eller... Det beror på... Vad vill du göra egentligen?
Flickans svar kom utan tveckan och med en väldigt upprymdhet.
-Springa!

Nu har vi sett färdigt näst sista delen av Harry Potter och är uppvärmda inför fredagens bio.

Hejsan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar