måndag 22 juli 2013

Kjempetorsk - Return of the swedes, del 1

Loggbok
Tisdag 15/7-2013
Resa: Linköping - Ölme - Charlottenberg - Morokulien - Elverum - Unsetbrenna
Avfärd Lkpg: 07:30 Ankomst Ubrenna: 17:00

Kära loggbok, vi har påbörjat en resa mot mål bortom våra fantasier. Vi är 6 modiga själar som ger oss iväg på denna långa resa och vi hoppas att alla ska klara sig helskinnade, men på den här typen av resor kan man givetvis aldrig veta om ens någon återvänder hel i kropp och sinne. Den första olyckan skedde inför våra ögon redan innan vi lämnat vårt kära fosterland. På en bensinmack i Charlottenberg lyckades en motorcykeltjej dränka sitt huvud, inklusive bägge ögonen, i bensin. Vi inledde en räddningsaktion där papper och hennes killes dricksvatten som första insats följdes upp med ögondusch som lille bror lyckades hämta från den inte särskillt brådskande personalen på macken. Stampe googlade fram att det inte är så farligt som det låter att få bensin i ögonen. Hoppas att tjejen klarade sig bra och att vi får dagens ros i Nya Wermlands-tidningen.

Väl framme i vårt smultronställe Unsetbrenna möttes vi av samma idyl som under tidigare resor där vi använt oss av Theodor Ole & Irenes stuga som basecamp. Allt var som vanligt men lite tillfräschat. Nymålat, "tak" över bänken utanför stugan, stänkskydd runt kokplattorna och lite annat. Värdparet var lika fräscha som alltid. De var lite tveksamma till att vi skulle få plats att bo 6 pers i en stuga, men det fixade vi lätt.

Givetvis var vi tvungna att testa fisket lite kort första dagen också för att säkerställa att vi skulle klara av att frambringa föda under vår tid där. Vi möttes av väldigt lågt vattenstånd och några fiskar som gärna slängde sig på krokarna. Vi släpte dock tillbaka fiskarna så att de skulle kunna berätta för sina kamrater att det var dags att kämpa om de åtråvärda platserna på svenskarnas krokar.


Onsdag 16/7-2013

Uppdrag: Ordna föda till gruppen

Dagens logg: Under dagen har vi bevisat att det går att fånga fiskar av ätbar storlek längs de sträckor vi även fiskat under tidigare år (kring hängbron, mätstationen/bilbron). Jag teamade mycket med Stampe under dagen. Vi utgör ett mycket bra team. Jag fick ett par hyfsade ätfirrar och bror tog också med ett par hem till stekpannan. Även Stampe fick fisk som hon gullade med.

Dagen i bilder:










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar