söndag 14 juli 2013

Tillsammans

Vilken strålande lördag det var igår. Fint väder som vi njöt i och ändå lyckades vi städa och fixa en del hemma. Sedan var det dags för Lag Hästs* premiär i V75tillsammans**.

*Lag Häst består för närvarande av mig, lille bror, pappan (och mamman?) och Stampes pappa.

**V75tillsammans är ett nytt hittepå från atg där man, via en hemsida, kan spela V75 tillsammans lite smidigare (eller krångligare om ni frågar lille bror).

V75tillsammans har funnits några veckor, men den här veckan var alltså debuten för Lag Häst. Jorpa hade fått den stora äran att ta ut hästar premiärveckan. Det gick ganska så bra...

Vi tar det lopp för lopp iom att jag vet att ni älskar trav allihopa (ni läser ju trots allt en travblogg):
Avd 1: 5 hästar var kanske lite överdrivet, men det var en lugn och stensäker start.
Avd 2: Kallblodslopp har av någon märklig anledning blivit Jorpas speciallitet. Så 3 hästar där var också nästan avgjort innan loppet startat.
Avd 3: Här blev det lite försmak av nervositeten. Ett solsklart tvåhästarslopp och vi satt med spik på den som hade bäst läge och kändes bäst anpassad till distansen. Enda hotet tappade massor i starten och så kunde man andas ut.
Avd 4: Alla hästar på kupongen. Tyvärr ingen skräll som vann.
Avd 5: Spikade bästa hästen (dock inte favorit) trots bakspår.
Avd 6: Spik på en 12%-are från Mantorp. Galet understreckad trots läget. Favoriten kunde jag berättat innan att han skulle gallopera bort sig och så gick även det vägen.
Avd 7: Hästen som skulle gett bäst utdelning galopperade tyvärr bort sig (förmodligen redan slagen) i sista kurvan och det blev ett osvettigt upplopp när våra 2 andra hästar gjorde upp om segern.

Det blev ju inga miljoner när det inte blev några skrällar i loppen där vi hade många hästar, men dryga 26-tusenär den högsta vinsten jag prickat in och riktigt trevliga semesterpengar. Helt ärligt så var det galet kul och skönt och alldeles alldeles underbart att sätta 7:an. Dessutom är ju delad glädje dubbel glädje, så det var kort och gott en kanonstart för Lag Häst.

Lördagskvällen tillbringade vi sedan tillsammans med 2 trevliga Vimmerbybor. Sol, grill, något att släcka törsten med, glass från Glasses och Sverigevinst i Dam-EM. Så ska en lördag avrundas!

=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar