söndag 24 mars 2013

Arlanda

Lördag 16/3:
Vi anlände till Arlanda och åkte som vanligt igenom hela området och ut igen, vände, åkte tillbaka och lyckades sedan komma rätt i virrvarret av vägar. Rätt i det här fallet var Clarion Hotel Arlanda.

Recpetionisten: Ni var tre som skulle bo i det rummet va?
Jag: Ja precis.
Receptioneisten: Ville ni ha en extrasäng då?

Undrar hur vanligt det är att det kommer tre vuxna människor och delar på en dubbelsäng (eller om en möjligtvis brukar sova på golvet). Snällt att hon frågade iaf. Snälla och trevliga var precis vad personalen var. Stort plus till det och till typ allting på hotellet.

Lillebror startade upp firandet genom att nästan skjuta Mli med en champagnekork. Hon kom dock undan och bubblet var gott, så vi rörde oss så småningom till Alfredos på Sky City. Helt ok mat till ett överkomligt pris. Dessutom kunde man sitta och reta dem som åt på McDonalds. Kvällen innehöll även lite upptäcksfärd på hotellet och övriga Arlanda, ångbastu, torrbastu, fotosessions och lite slappande. När vi träffade kudden tror jag att vi alla var rejält trötta, men mycket taggade.

Söndag 17/3 - Bröllopsdagen:

Vi inledde bröllopsdagen med FoTs bästaste sätt att starta dagar: En låååång hotellfrukost. Det är faktiskt svårslaget och vi blev sittandes väldigt länge. När vi klarade av att röra oss var det dags att göra sig iordning för bröllop. Tjejerna gjorde sig än vackrare än vad de redan var innan i ena hotellrummet medan jag och lillebror såg på fotboll i det andra. Aston Villa - QPR.

Lillebror: Jag går väl och fixar till håret då. Det är väl typ det man kan göra?

Han var tillbaka inom en minut.

Sedan blev det fotografering i massor. I hotellrummen, i hotellets alla hörn, på Arlanda, m.h.a. hotellpersonalen o.s.v. Vi var även ute i så god tid att vi hann med en hel del väntan som jag kan tänka mig var lite nervös för brudparet. Till slut tågade vi, med många blickar på oss, genom flygplatsen och till kapellet som låg gömt under ett rullband.

Vigseln var lättsam och vacker. Prästen var stor och hade en skräckinjagande pondus. Musiken var perfekt för just det brudparet. Lillebrors fullständiga namn är svårt att komma ihåg. FoT var väldigt vackra och efter hand även gifta. Numera kallar de sig WoW.

Efter vigseln följde vi receptionisternas råd att ta lite bröllopsbilder i Markus Samuelssons restaurang på 12:e våningen. Fint ställe och läcker utsikt över Arlanda. Tyvärr var den restaurangen stängd och bara deras bar öppen vid den tiden vi tänkt äta, så lillebror hade bokat bord på ett ställe inne i Sky City istället. Bartendern var dock väldigt nyfiken på bröllopet och undrade varför vi inte åt hos dom. Vi förklarade att det berodde på att de inte hade öppet. Det tyckte bartendern lät fånigt, så han såg till att de öppnade köket för oss. Så vi fick hela restaurangen för oss själva. Riktigt god mat var det. Och en tårta som de av en händelse hade gjort samma morgon. Flygplan landade. Kepsar och väsktags var vad som fanns i paketet och några små tal blev det också. Nästan overkligt hur saker kan falla på plats ibland.

Sedan lämnade vi de nygifta på hotellet så att de kunde vara nygifta och ladda för mexikoresa. Själva åkte vi hem och startade upp operation "Avisering av paketleverans". Hembesök till de närmsta följdes upp av 250 visitkort, affischering, QR-kod, blogg och facebooksläpp.

Stort tack till WoW för ett otroligt fint bröllop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar