onsdag 22 januari 2014

Ett inlägg värt miljoner

En liten lektion i hur man tar ur V75-spikar:

Vi vänder blickarna mot Bergsåker och 25:e januari.

Lopp 1:
Det är ett långlopp. Vi behöver alltså en uthållig häst med ett bra psyke. Bläddrar igenom startlistan och hittar en speedkula som Sky Rocket och några sköna lirare som Tobbe (Dreamcatcher) och Rolf (East). Det borde tala för att det kan bli en riktig röjarskiva och än mer viktigt att vi hittar en uthållig häst. Skummar vidare och får syn på Quattro Khan. En fyrtaktare med nummer 7. Kanske kan vara något? Ritar upp ett släktträd och genast fastnar blicken på QKs (jaa det måste förkortas så) mamma. Det är inte så att jag stirrar på hästars morsor bara sådär, men mamman heter Long Distance. Long Distance. Ja precis: Lång distans. Kanske ligger sist de första 2600 meterna, men när mållinjen passeras är den garanterat först. Spikad!

Lopp 2:
Det är ett kortlopp. Jag jobbar inte kortlopp.

Lopp 3:
Det är gulddivisionen - travets finrum. Då vet vi att hästarna uppför sig som de ska och att man kan räkna ut en vinnare. Plockar fram excel och räknar fram statistik på de senaste 1519 V75-loppen över 2140 meter med autostart. Hästar som startar från spår 5 vinner oftast. 13,0% av gångerna. På startplatta 5 hittar vi Amaru Boko. 100% segrar i år (1 start). Hemmakusken Bergh håller i tyglarna och han vinner alltid något lopp på hemmabanan. 13,0% + 100% + alltid något = Berghsäker spik!

Lopp 4:
Lärlingslopp. Det är alltså motsatsen till ett gulddivisionslopp. Här blir ingenting som man räknar med. Det är rookies som kör hästarna. Vi pratar riktiga n00bs. Häst nummer 1 körs av Jasmine Ising. Hör Mossas första, och enda, travregel eka i bakhuvudet; "En tjejkusk vinner aldrig".  Det här låter lovande. Fred Kobra (som häst nummer 1 heter) har dessutom aldrig vunnit från spår 1 och har en dålig vana att galoppera efter 200 meter. Den räknar vi bort och därmed alltså in. Solklar spik!

Lopp 5:
Kortlopp... Jag jobbar ju inte så. Synd, med tanke på att jag annars brukar vara ganska så bra på kallblodshästar.

Lopp 6:Dags för bronsdivisionen. Får ett märkligt infall att jag måste kolla upp solens nedgång. Den går ner 15:29 i Sundsvall på lördag. Gissar att det innebär att det bör vara ganska mörkt när lopp 6 går av stapeln 16:23 och att häst 15, 2 eller 9 bör vinna. Det är bara 12 hästar med i loppet, så 15 kan vi ju räkna bort direkt. 2:an är Pirro Bi. Svingar nog åt båda hållen. Trots denna till synes stora fördel har jag svårt att ta hästen på allvar. Han har valt att låta Per Lennartsson sitta i sulkyn. Karln har ju inte vunnit ett V75-lopp på sina senast 32 försök. 9:an Amiral D'Inverne däremot körs av Robert Bergh. Han vinner ju lopp 3 här ovan och är alltså i toppform. Form slår läggning. Vi spikar!

Lopp 7
Ja det här är ju tyvärr ett kortlopp. Annars hade det blivit billigt.


Det är ju fortfarande 3 osäkra lopp, så kallade kortlopp, men har vi bara råd att fylla på med tillräckligt många hästar där så borde 7 rätt och miljonutdelning vara klart. Vänligen följ inte mina tips. Slår tipsen fel så kommer ni ju skylla på mig och slår de in så blir vi ju fler som måste dela på miljonerna. Lämna istället in ett system med hästarna 5 - 2 - 1 - 5 - 15 - 5 - 3,5 och hoppas på det bästa. Jag lovar er pengarna tillbaka om raden inte går in.
Kostnad 1:-.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar