tisdag 26 juni 2012

Kreta - Elafonisi 18/6

Det var måndag som ju är första dagen på arbetsveckan så vi var uppe tidigt. Den blå bussen tog oss dock inte till jobbet utan på en slingrande resa över de kretanska bergen, via ett stopp i en liten bergsby och fram till "..en av Europas vackraste stränder. Ja till och med en av Greklands vackraste stränder.". Vägen dit var verkligen extremt kurvig. Kurvorna hade egna kurvor  och en gång fick vi stanna och backa för att vi höll på att möta oss själva i en kurva.

Elafonisi är långgrunt, rosaskimrande och mycket vackert. Den första, mest uppenbara, delen av Elafonisi var full av folk. Gick man dock genom vatten över en liten ö och bort längs stranden (som nog var ännu vackrare) så kunde man hitta lite lugn och ro. Vi badade i havet men det var kallt på den sidan av Kreta. Jag känner nu att jag borde lägga ut bilder för att kunna förklara det här bättre, men bilder är ju Jannas uppgift här på bloggen. Ni får tjata på henne.

På kvällen åt vi middag på ett ställe som hette Lottos. Där kallade dom Janna för "The Boss" hela kvällen. Ironi är tydligen populärt även på Kreta ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar