tisdag 26 juni 2012

Kreta - Välkomnande 17/6

Kretanerna.... Kretensarna.. Kretarna... Människorna som bor på Kreta är väldigt vänliga. De är stolta över sin ö och tar emot turisterna med leenden, värme och äkthet. Visst hade dom inkastare utanför många ställen även på Kreta, men de var inte alls På och om man inte ville gå in hos just dom så önskade dom en trevlig fortsatt kväll.

Danskar är väl inte lika kända för att vara vänliga, men vi var på ett inspirationsmöte med en dansk som var både trevlig och rolig. Jag förstod 90% av vad han sa och Janna förstod 10%. Tillsammans förstod vi alltså allt...

Redan den första lunchen hittade vi stället (på stranden) som sedan skulle bli vårt favoritlunchställe. Om vi förstod rätt så drevs det av en kretansk familj där dottern pratade flytande svenska. Det var smidigt när man ville veta saker om kretansk mat. Den lilla grekiska mamman var dock roligast och hånade bland annat Janna när hon inte åt upp sin mat. "Are you done?" *suck* "It's so little..." "You must try harder next time!"

Hela dagen var det rödflagg p.g.a. höga vågor och vi ägnade istället dagen åt att utforska det mycket kompakta poolområdet och den lååååånga stranden.

Till kvällens middag blev det Chaniaproducerat vin. Det stod vin iaf och Janna gillade det. Jag skulle nog inte kalla det vin. Men det var en rolig upplevelse att dricka det även om jag aldrig kom på vad det påminde om.

Den här söndagen hade gjorde grekerna även ett andra försök att ha val. Det gjorde att de bara visade fotboll på 1 av 2 grekiska kanaler på tvn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar