torsdag 28 juni 2012

Kreta - Gramvousa, 21/6

På Kretatorsdagen var det dags för ännu en utflykt. Det blev stor buss till Kissamos och sedan stoor båt vidare till ön Gramvousa. Gramvousa är mest ett berg med en gammal borg högst upp. "Vägen" upp var delvis trappsteg, delvis stig, delvis stenrösen. Allting i en ständig blandning. Där uppe försvarade sig kretensarna för länge sedan mot turkarna. Man kunde förstå att det var typ omöjligt att ta sig in där. Nu fanns det dock ingen som försvarade borgen och vi lyckades ta oss både upp och in innanför murarna. Sen var vi nära att komma ner jättefort för det blåste halv storm där uppe. Vi valde dock att ta samma väg ner som vi tagit upp.

Sedan åkte vi en liten bit över till en svårtillkomlig del av Kreta (om man inte hade en båt såklart) som var en platt landtunga som mest var en stor sandstrand. Trots att allting var strand så stod de typiska "To the beach!"-skyltarna även här. Mycket roligt. En annan rolig sak var leken Janna och jag lekte. Vi kallade den "Sand eller Sten?" och den gick helt enkelt ut på att gissa om underlaget på en specifik plats var sand eller sten. Det var mycket svårt då man inte ens hade hjälp av färgen (svart kunde vara sand och sandfärgat kunde vara sten). När sanden blåste omkring som mest kröp vi ner i våran egen krater och solade med förhoppningar att inte bli nedsandade. Något senare gick vi fulla av sand och med en mystiskt blödande lilltå tillbaka till båten.

På kvällen åt vi Kretas godaste Souvlaki på resturangen Pirgos (vi har inte testat alla resturanger på Kreta men ibland måste man våga gissa lite).

Jo förresten, jag hann även med lite simträning i poolen som var 6*8*1,6m. Många vändningar blev det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar