tisdag 11 december 2012

Folkstorm mot ett vattenglas

Gaaaah, det finns folk som har anmält julkalendern för att den är dålig för barn! Någon har bestämt att barnen på en skola inte får vara pepparkaksgubbar! Vart är världen på väg? Detta kan inte hända!! Mördare och våldtäktsmän ligger i lä. Mayaindianerna måste ha rätt, domedagen är nära! Fly (gärna hals över huvud, bara för att det låter så kul) innan det är för sent! Men glöm inte att först skriv några chockade inlägg på facebook.

Ta er samman folk. Alla hånar SJ för att de blir överraskade att det kommer snö på vintern. Är det inte lika slötänkt att inte förstå att folk kommer skicka in anmälan mot en julkalender om spöken o grejer. Likaså om det varit en julkalender om ufon. Eller om häxor, greker, fiskar, kylskåp eller pepparkakor.

Och att någon någongång skulle välja bort pepparkaksgubbarna från ett luciatåg är väl knappast heller någon skräll. Det kanske är för att någon är rädd att stöta sig med någon/bli kallad rasist. Det kanske är för att någon tycker att det är könsdiskriminering att det inte sjungs om de goda pepparkaksgummorna. Det kanske är för att någon ogillar låten, eller de lustiga hattarna, eller inte fattar vad "koriiinter" är.

"Den sista idioten är inte född", "Fanatiker är fanatiska", "Det är synd om människan" o.s.v. Kom inte och påstå att ni trodde att alla i hela Sverige var kloka och vettiga. Det kommer alltid att finnas stollar. För givetvis är det idiotiska grejer som folk sagt och bestämt, men ni behöver inte bli rädda och chockade för det. Chilla och skratta lite åt hur absurt det ska bli när saker går till överdrift istället.

Hojta till igen om det blir en folkstorm mot julkalendern, om skolverket bestämmer att förbjuda pepparkaksgubbar eller om 7-8 procent av Sveriges befolkning tycker att ett gäng stollar och idioter (som drar nytta av ovan nämnda stollars stolligheter) ska styra landet.

Oj, vilket engagerat inlägg jag fick till. Jag ska nog försöka få en lite eldigare ton i mina inlägg. Jag ska upp på barrikaderna för att tända eld på dem. Dessutom ska jag, banne mig, stänga några öppna dörrar på gigantiska luftslott!

Lev väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar