onsdag 5 december 2012

Spökboll

...och vilken handbollsmatch det blev. Sverige plockade in ett underläge på 5 bollar (en bra bit in i andra halvlek) och slog danskorna med uddamålet. Johanna Alm kan göra vad hon vill.

Jag hoppas verkligen att Janna är klart närmast med sin gissning på gårdagens fråga. Annars kommer det nog bli kaos.

Idag var det typ kaos. Kaos för öronen, när hela mellanstadiet tryckts in i den mycket lilla gymnastiksalen för att spela spökbollsturnering.

Nu har äntligen nya bilen fått visa vad den går för i riktigt vinterväglag. Den slänger och far mycket mer än pansarvagnen jag hade innan, men det är å andra sidan lättare att hantera när det släpper. Lite som att köra radiobilar.

Mobilen gillade inte kyla lika mycket och dog. Janna och jag fick leva på tankeöverföring när jag skulle plocka upp henne. När vi sedan kom hem hade vi nästsan en meter snö strax utanför dörren. Allting blåser in i hörnet där vi har vår dörr. På hösten är det löv, på vintern är det snö, på våren är det pollen och på sommaren är det allt möjligt löst folk.

Ni verkar ha svarat färdigt på fråga 1, så här kommer det rätta svaret:
I vissa avseenden finns ingen betydelseskillnad mellan alarm och larm. Ordet alarm kommer av franskans "à l'arme!" som betyder "Till vapen!". Ordet larm har uppstått som en förkortad form av alarm.

Ciao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar